Counter Hit

About Me

My photo
menyediakan perkhidmatan : rekaan grafik (graphic design)yang eksklusif seperti :Invitation Card: :Letterhead: :Bunting/Banner: :Supply: :Felt Fabric Craft: :Poster: :Flyers: :Brochure: Jika berminat sila hubungi: E: myminiworld3@gmail.com T: 014 211 1192 atau 017 914 1442 FB search : Printing Myminiworldstudio

FORM ORDER

Nama Pelanggan
email
No. Telefon
Code Card [rujuk price list] C6UA [182mm X 83mm]
C6UB [166mm X 91mm]
C6UC [182mm X 110mm]
C3UA [90mm X 83mm]
C6UB [210mm X 297 A4]
C4UA [182mm X110mm]@ [216mm X 90mm]
Jenis kad dua pihak 1 kad
1 pihak sahaja
Kuantiti Kad
Jika anda tidak dapat memuat turun borang tempahan di ruangan 'ORDER n Bayaran', sila klik untuk minta.. Ya,email kan kepada saya borang tempahan.
Tidak, saya dapat memuat turun borang.

Nota Kaki:

Sila pastikan tempahan kad dibuat sebulan atau dua bulan selewat-lewatnya sebelum tarikh pengedaran kad kahwin / tarikh perkahwinan anda. Ini bagi memastikan anda dan pihak kami tidak mengadapi masalah kelak. Terima kasih..

 

Bayaran tambahan akan dikenakan sebanyak RM 50 untuk artwork dan kos penghantaran mengikut kawasan anda [jika berkaitan]  

nama waris pengantin lelaki (cth : Adnan bin husin & Roziah binti mohd)
tarikh majlis
Lokasi Majlis (Alamat)
Turut Mengundang
Untuk dihubungi
nama waris pengantin perempuan(cth : Adnan bin husin & Roziah binti mohd)
tarikh majlis
Lokasi Majlis (Alamat)
Tutur Mengundang
Untuk Dihubungi
Maklumat Tambahan (cth : Doa Pengantin, Pertukaran Tajuk Kad, Pilihan Warna Kad)

Form provided by Freedback.

Friday, June 8, 2012

IDEA HADIAH KAWIN



salam, 


Kenduri kawen datang lagi, n3 kali ni pasal hadiah kawen ape nk kasi kt kawan2/ sedara atau adik beradek, haish~  pening pk.. ahaks~


meh kite senaraikan hadiah2 yang CONFIRMED org kasi :


#1 set cawan

#2 set gelas + jug

#3 mangkuk lauk

#4 set "dinner" utk 2 org

#5 set mangkuk 

#6 Rice Cooker

#7 Electric Kettle




So, korg pk cane..? Ni we ols nak kasi cadangan yang best utk u'ols
ni.. meh tgk meh,


#1  jam dinding

#2 Blender

 #3 Photo Frame 
 #4 Set Wall Cube (Ni baru Rm 60 per 3pcs kt Tesco ni)

#5 set cutlery

#6 vase (pasu bunga)
 #7 Toaster
 #8 Couple Mugs

 #9 Set Comforter / Cadar (aje lah)


 #10 Lampu Tidur

 #11 Telekung / Kain pasang (pun ok jek)

 #12 Set Spice Jar

 #13 Set pasta jar

#14 Kipas meja

#15 Kuali / periuk belanga


#16 Lesung batu (ha..hambek kau)

#17  Voucher Hotel / buffet  (leh dorg g bujet honeymoon kan...)

#18  set pisau (ha ni ade gk org kasi ni)
#19  Coffee maker (tak releven sgt pun, cm nk letak kt opis je nih hahah)

#20  Electric Thermos (tak payah gne Flask dh nih)

#21  Buku Ilmiah (chomel jek klu bg ni kan...haha)



ok, ni je la kut idea2 yang ter BEST we ols leh kasi kt u'ols.. SELAMAT MEMBUAT PILIHAN




Thursday, March 29, 2012

PROMOTION

KAD BUDGET - LOVE BIRD

Price : RM0.48/ pcs : 1000pcs

Size :110mm X 182mm
Material : artcard 230gsm
Printing : Full colours
Feature :1 fold (lipat 1)


Monday, March 5, 2012

Kad kahwin bercetak ayat suci tidak boleh dibuang: JAKIM



2012/03/05

KUALA LUMPUR: Perbuatan mencetak ayat al-Quran dan hadis Nabi S.A.W pada kad jemputan kahwin boleh menjejaskan kesucian Islam jika kad itu dibuang merata-rata.

Ketua Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), Datuk Othman Mustapha, berkata tindakan tersebut juga mungkin boleh dikategorikan sebagai menghina ayat al-Quran.
"Istilah suci dalam Islam seperti Bismillah, Assalamualaikum dan sebagainya tidak boleh digunakan dengan sewenang-wenangnya kerana dikuatiri akan disalah guna dan diletak di tempat yang tidak sewajarnya," katanya
.
Othman berkata, pihak yang terbabit meletakkan ayat-ayat suci al-Quran dan hadis pada kad jemputan kahwin mungkin berniat baik iaitu ingin memberi peringatan dan berdakwah kepada orang lain.

Bagaimnapun, katanya, perbuatan sedemikian patut dielakkan.

"Jika bertujuan untuk memberi pengingatan hanya memadai dengan menulis maksudnya sahaja," katanya.

Beliau juga berkata, pihak yang menerima kad jemput kahwin yang tertulis ayat al-Quran sepatutnya lebih prihatin dan menjaga kesucian ayat-ayat tersebut dengan tidak membuang bahan yang mengandunginya di merata-rata tempat.
Katanya, mengikut Garis Panduan Penapisan Bahan-bahan Penerbitan Berunsur Islam yang dikeluarkan JAKIM, perbuatan membuang bahan-bahan yang mengandungi ayat al-Quran boleh dikategorikan sebagai perkara yang menyentuh kesucian Islam.

Beliau berkata, pelupusan bahan penerbitan yang mengandungi ayat al-Quran sepatutnya dibuat mengikut garis panduan yang ditetapkan Kementerian Dalam Negeri.

Sementara itu, seorang pembuat kad perkahwinan, Mohd Natasha Md Nasir, berkata pihaknya sentiasa menasihatkan pelanggan yang ingin mencetak istilah suci termasuk Bismillah supaya tidak berbuat demikian.

"Kalau ada pelanggan yang hendak cetak Assalamualaikum dalam tulisan jawi pun kita tak galakkan, sebaliknya kita cadang supaya ditulis dalam tulisan rumi sahaja," katanya.

Seorang lagi pembuat, Nor Azli Masrudin berkata pihaknya akan turut menerangkan kepada pelanggan mengenai pro dan kontra mencetak kalimah suci pada kad jemputan kahwin.

"Kita akan sediakan format standard, tapi kalau pelanggan nak juga cetak kalimah suci kita kena ikutlah," katanya. - BERNAMA

Thursday, February 23, 2012

::..MEMILIH ATAU DIPILIH..::

::..MEMILIH ATAU DIPILIH..::

Kita HIDUP memiliki DUA PILIHAN iaitu MEMILIH atau DIPILIH ...

Jika KITA MEMILIH,,
PILIHlah yang terBAIK untuk KITA ...

Dan,,

Jika KITA DiPILIH,
Maka JADIlah yang terBAIK untuk SEMUA ORANG ...

-----------------------------------------------------------------------------------
Dan JANGAN pernah MELIHAT seseorang dari FIZIKALnya,,
Kerana suatu MASA nanti,,
FIZIKAL itu pasti akan berUBAH seIRING berjalannya WAKTU....

NAMUN,,
LIHATlah seseorang itu dari HATI dan SIFATnya,,
Kerana HATI dan SIFAT yang BAIK pasti akan diKENANG selama-lamanya.."